Σιμόπουλος: Να ενημερώσει τους φορείς το ΤΙΤΑΝ

Για την πρωτοβουλία του να ζητήσει την άμεση διαβούλευση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ με τους φορείς και δημάρχους Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, στον Flash 99.4 και την εκπομπή “Flash Δρομολόγιο”, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η χρησιμοποίηση του εναλλακτικού καυσίμου RSD/SRF που παράγεται από την επεξεργασία αστικών στερεών απορριμμάτων.

“Δεν πρέπει να αφήνουμε χώρο στους κατ’ επάγγελμα οικολογούντες ή αυτούς που θέλουν πολιτικά οφέλη από μια τέτοια διαδικασία. Πρέπει να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες από τους αρμόδιους φορείς. Κανείς ουσιαστικά δεν μπορεί να ξέρει την ουσία του πράγματος, πέρα από τους αρμόδιους”, δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

propoli

“Σε προσωπικό επίπεδο, ενημερώθηκα από συναδέλφους από τη Μαγνησία που αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα, από το ίδιο το ΤΙΤΑΝ, από μελέτες που υπάρχουν. Ξέρω τι γίνεται σε τέτοια θέματα στην Ευρώπη. Είναι πιθανόν να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δημιουργείται από τη μη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών που αφήνονται έρμαιο σε διασπορά φημών».

Οι ρύποι στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Για τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:  «Το περιβάλλον στα δυτικά είναι υποβαθμισμένο σε σχέση με την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η άποψη ότι το συγκεκριμένο υλικό μειώνει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν κατανοητά από τις τοπικές κοινωνίες και  κυρίως από τους δημάρχους».

Ενδείξεις και μελέτες

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ενδείξεις για το υλικό RSD/SRF, αλλά και τις μελέτες πάνω σε αυτό το θέμα, ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε:

“Ξεκίνησαν και σε τοπικό επίπεδο και σε γενικό. Ακόμα και άνθρωποι που έκαναν καριέρα με το περιβάλλον, αρχίσαν ήδη τις ανακοινώσεις. Άρα η τσιμεντοβιομηχανία πρέπει να ενημερώσει τους θεσμικούς φορείς, να τους εξηγήσει. Οι θεσμικοί φορείς να συνοδεύονται από κάποιους ειδικούς και με τον τρόπο αυτό να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, εφόσον συμβαίνει αυτό που λέει το ΤΙΤΑΝ. Ξέρω ότι το ΤΙΤΑΝ είναι μια πολύ μεγάλη βιομηχανία και έχει εταιρική και κοινωνική ευθύνη. Θεωρώ ότι αυτά που υποστηρίζει πρέπει να τα αποδείξει με κάποιον τρόπο, αλλιώς θα έχει πρόβλημα”.

“Δεν είμαι εναντίον, αλλά δεν είμαι ειδικός”

“Δεν είμαι εναντίον της χρήσης του συγκεκριμένου καυσίμου και θεωρώ ότι δεν είναι εναντίον και η πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζουν. Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπέγραψε με τις τσιμεντοβιομηχανίες ένα μνημόνιο συνεργασίας που επέτρεπε τη χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου, αρά μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα. Δεν είμαι ειδικός, πρέπει να φροντίσει γι αυτό το ΤΙΤΑΝ”, πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη να μην γίνουν κάποιοι -δήμαρχοι ή άλλοι- “έρμαιο των fake news”.

Σιμόπουλος για κορονοϊό: “Κρίσιμες οι επόμενες 15-20 μέρες”

Κληθείς να σχολιάσει όσα συμβαίνουν γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, ο Στράτος Σιμόπουλος ανέφερε:

«Αυτό που βλέπω είναι αυτό που λένε οι ειδικοί, ότι η επιδημία κινείται σε λογικά επίπεδα σε σχέση με άλλα κράτη. Πήραμε μέτρα γρήγορα, αρκεί να συνεχίσουμε να μένουμε μέσα στο σπίτι, γιατί οι επόμενες 15-20 μέρες είναι κρίσιμες. Από εκεί και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι η οικονομία. Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα τα οποία πλησιάζουν το 3,5% του ΑΕΠ, δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η κρίση, συμπεριέλαβε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Θεωρώ ότι και στο μέτωπο αυτό, στην τρίτη μεγάλη κρίση που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, τα καταφέρνει και θα τα καταφέρει».

Για την επόμενη μέρα στην οικονομία μετά την ύφεση της πανδημίας είπε: «Βλέπουμε ότι η ΕΕ αρχίζει και χαλαρώνει τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, η ΕΚΤ κινείται, ετοιμάζεται διαδικασία ευρω – ομολόγου. Θα περάσουμε δύσκολα, είναι δεδομένο. Μακάρι η κρίση να κρατήσει μέχρι τα μέσα Μαΐου, για να μη χαθεί η σεζόν».

Ικανοποίηση για τον Έβρο

Για την κρίση που αντιμετώπισε η Ελλάδα τον τελευταίο μήνα στα σύνορα με την Τουρκία, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε πως η κυβέρνηση έδειξε ότι ήταν πανέτοιμη και έδειξε αντανακλαστικά.

«Να μην ξεχνάμε ότι και οι δημοσκοπήσεις παίζουν ρόλο. Μέσα σε δυο κρίσεις, η κυβέρνηση έχει αποδοχή 80-90 %», σχολίασε.

“Περιττή η ενέργεια του ΥΠΕΞ”

Όσον αφορά το καλωσόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ο Στράτος Σιμόπουλος σχολίασε:

«Ήταν μια περιττή ενέργεια εκ μέρους της γραφειοκρατίας του ΥΠΕΞ, αλλά δεν αμαυρώνει αυτή η ενέργεια τη συνολική εικόνα με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Loading