Άνδρας στο Παρίσι χαστούκισε νεαρή που του απάντησε στα σεξιστικά του σχόλια (vd)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει μια χυδαία επίθεση την οποία δέχθηκε μια νεαρή Γαλλίδα από άνδρα στους δρόμους του Παρισιού, όταν του απάντησε στα σεξιστικά σχόλια που έκανε σε βάρος της.

propoli

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, όταν η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ, επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι. Ξαφνικά ένας άνδρας άρχισε να την παρενοχλεί δημόσια «κάνοντας ήχους, διατυπώνοντας προσβλητικά σχόλια, σφυρίζοντας ή μιλώντας άσεμνα, με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο».

Όπως έγραψε και στο προσωπικό της προφίλ στο διαδίκτυο, «τότε εγώ του απάντησα βούλωσέ το συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε».

Το γεγονός όμως αυτό φαίνεται πως εξόργισε τον δράστη ο οποίος αρχικά της πέταξε ένα τασάκι, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το μέρος της και την χαστούκισε.

Το βίντεο το οποίο ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό έγινε σχεδόν αμέσως viral, ενώ προέρχεται από το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καφετέριας, έξω από την οποία έλαβε χώρα το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται πηγή στην αστυνομία, η 22χρονη η οποία δέχθηκε την επίθεση κατέθεσε μήνυση σε βάρος του άντρα.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Πρόκειται για την ελευθερία των γυναικών να κυκλοφορούν άφοβα στους δημόσιους χώρους» σχολίασε η Γαλλίδα υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο της Parisien.

Το Σάββατο, η 22χρονη κατήγγειλε το περιστατικό και στο Twitter: «Επειδή απάντησα στην παρενόχλησή του, ένας άνδρας με χτύπησε στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων μαρτύρων. Απαράδεκτο. Τέλος στην παρενόχληση στον δρόμο (#noustoutes #metoo #balancetonporc #harcelementderue).

Loading