«Άνισες» οι εκλογές της Γεωργίας σύμφωνα με παρατηρητές

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δημοσιοποίησαν νωρίτερα τις εκθέσεις διεθνών παρατηρητών, σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που έλαβαν χώρα στην Γεωργία, βάσει των οποίων η εκλογική αναμέτρηση ήταν μεν ανταγωνιστική, ωστόσο ήταν «άνιση».

propoli

Οι παρατηρητές, κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση των κρατικών πόρων, για μεροληψία από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και για ορισμένους «ψεύτικους» υποψηφίους.

Από την πλευρά της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Γεωργίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν και σε δεύτερο γύρο, στον οποίο θα αναμετρηθούν δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών μετά την αποτυχία κάποιου από τους υποψήφιους να ξεπεράσει το 50% στον χθεσινό πρώτο γύρο.

Εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη, δήλωσαν ότι στους ψηφοφόρους δόθηκε μια γνήσια επιλογή και οι 25 υποψήφιοι είχαν ελευθερία για την προεκλογική τους εκστρατεία. Σημείωσαν όμως ότι υπήρξαν και προβλήματα.

«… Υπήρξαν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης κρατικών πόρων και η ανάμειξη των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων από το κυβερνών κόμμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν πάντα σύννομη», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Κατέστη σαφές στη διάρκεια της εκστρατείας ότι ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων είχε εγγραφεί για να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρήμα και τον δωρεάν χρόνο στα μέσα ενημέρωσης ώστε να υποστηρίξει άλλους υποψήφιους καθιστώντας έτσι άδικη τη διαδικασία για τους υπόλοιπους».

Loading