Έτοιμο τον Ιούνιο του 2019 το νέο γιγαντιαίο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Απομακρυσμένο από την κινεζική πρωτεύουσα, σε ένα αγροτικό προάστιο, κατασκευάζεται ένα από τα προσεχώς μεγαλύτερο στο κόσμο αεροδρόμιο. Μάλιστα, προκειμένου να περατωθεί το συγκεκριμένο φαραωνικό έργο, εργάζονται σε καθημερινή βάση περίπου 8.000 εργαζόμενοι.

propoli

Η Κίνα, με το νέο της αεροδρόμιο φιλοδοξεί να καταστεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στο κόσμο, ενώ από αρχιτεκτονικής άποψης , θα είναι ιδιαιτέρως καινοτόμο, καθώς θα αποτελεί έργο φουτουριστικής αρχιτεκτονικής. Οι αρχές της Κίνας υπολογίζουν να κατασκευαστεί το 2019.

Το νέο αεροδρόμιο, κατασκευάζεται προκειμένου να αποσυμφορηθεί το έτερο μεγάλο αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Ο νέος αυτός «Διεθνής αερολιμένας του Daxing» αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2025. Θα διαθέτει οκτώ επιχειρησιακούς διαδρόμους και θα μπορεί να φιλοξενεί 72 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Με συνολικό κόστος 63,9 δισ. γιουάν (8 δισ. ευρώ), ο νέος αερολιμένας θα απορροφήσει για την κατασκευή του περίπου 200.000 τόνους χάλυβα συνολικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), μέχρι το 2036 ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρονται παγκοσμίως αναμένεται να διπλασιαστεί και να αγγίξει τα 7,8 δισεκατομμύρια ετησίως

Loading