«Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία για σκηνοθετημένη επίθεση στη Συρία»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη έπειτα από τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία, ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει στα χέρια του αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με επικείμενη επίθεση με χημικά που αναμένεται να εξαπολύσουν οι αντάρτες κατηγορώντας στην συνέχεια τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

propoli

«Θεωρούμε απαράδεκτο, όταν με πρόφαση την προστασία των αμάχων δεν θέλουν να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες, αλλά θέλουν να προκαλέσουν πλήγμα στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας» δήλωσε ο Πούτιν. «Νομίζω ότι σ’ αυτό στοχεύουν οι προσπάθειες που γίνονται να σκηνοθετηθεί η χρήση δηλητηριωδών ουσιών από την συριακή κυβέρνηση. Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις και τις προκλήσεις που προετοιμάζουν οι αντάρτες».

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «στις προσπάθειες αυτές κατά των τρομοκρατών συμμετέχουν και τμήματα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης», γεγονός που είναι «κάτι εξαιρετικά σημαντικό» καθώς «συμβάλλει στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των συριακών πλευρών».

Τέλος, ο Πούτιν δήλωσε πως έχει ενημερώσει τους ομολόγους του για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ρωσική πλευρά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Loading