Αίτηση αποφυλάκισης ο πάστορας, μποϊκοτάζ προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Εν μέσω της κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, όπως έγινε γνωστό, ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, προσέφυγε και πάλι σε τουρκικό δικαστήριο ζητώντας να αρθούν η κατ’ οίκον κράτηση και η ταξιδιωτική απαγόρευση που του έχουν επιβληθεί, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο πρακτορείο Reuters.

propoli

Μάλιστα στο έγγραφο της προσφυγής, το οποίος είδε το Reuters, αναφέρεται πως το δικαστήριο πρέπει να σταματήσει οποιεσδήποτε μη νόμιμες πολιτικές παρεμβάσεις και να άρει τις προβλέψεις δικαστικού ελέγχου που έχουν επιβληθεί στον πάστορα.

Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει τον πήχη της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ τονίζοντας σήμερα, ότι η Τουρκία θα μποϊκοτάρει τα ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ. «Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν αυτοί έχουν iphones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Ο τελευταίος υπογράμμισε επίσης ότι λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία, την ώρα που η λίρα κατρακυλά, καθώς η μετάβαση σε ξένο νόμισμα θα σήμαινε κατά τον Ερντογάν, «υποχώρηση στον εχθρό».

Loading