Αγγλία: Εκστρατεία για να σταματήσει η άρρωστη τάση να βάφονται πόνι σε παιδικά γενέθλια

Μια τάση που εφαρμόζεται στην Αγγλία και έχει να κάνει με την κακοποίηση των ζωών αφορά την ζωγραφική σε παιδικά γενέθλια πάνω σε μικρά…πόνι.

propoli

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η “The Sun” στην πραγματικότητα «το πόνι γίνεται ένας καμβάς για τα παιδιά που σχεδιάζουν και δημιουργούν σχέδια ή απλά γράφουν τα ονόματά τους πάνω στα άτυχα ζωντανά».

Μια αναφορά που εκπόνησε η Σόφι Τόμλινσον από το Άλτρινχαμ  και αφορά την απαγόρευση αυτής της κακόγουστης διασκέδασης έχει πάρει ήδη περισσότερες από 7.500 υπογραφές σε μόλις τρεις ημέρες, ενώ η οργάνωση Peta UK τονίζουν ότι πρόκειται για μια ανησυχητική τάση που παίρνει διαστάσεις και δηλώνει ότι «τα πόνι και τα άλογα δεν προορίζονται για ζωγραφική».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα περιστατικά κακοποίησης των ζωών έλαβαν χώρα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και περιλαμβάνουν δραστηριότητες για παιδιά που ζωγραφίζουν σχέδια πάνω σε πόνι με ειδική βαφή ή με κιμωλίες.

«Φανταστείτε τον εαυτό σας, να είστε δεμένοι και ανάμεσα σε γέλια να έρχεται κάποιος καλεσμένος στο σπίτι σας και να σας βάφει τα μαλλιά σας με χρώμα. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα στα άλογα αυτή τη στιγμή και πρέπει να το σταματήσουμε. Πως θα αισθανόσασταν αν κάποιος ξένος σας έβαφε το δικό σας ζώο;» τονίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Σε μια ανάρτηση που δημοσίευσε ο Τζο Κάλιστερ στο Facebook τόνισε ότι «αυτού τους είδους η διασκέδαση μας διδάσκει ότι «αν τα ανθρώπινα ζώα είναι ευχαριστημένα, μπορούμε να αγνοήσουμε τον πόνο σε κάθε μη ανθρώπινο ζώο». Το σχόλιο που συνοδεύτηκε από φωτογραφίες έχει προσελκύσει 2.000 σχόλια και το έχουν κοινοποιήσει 1.300 φορές.

Από την πλευρά του ο Ζακ Μάρτιν έγραψε: «Τα παιδιά μου θα έπρεπε να μάθουν, ότι ο κατάλληλος τόπος για το σχέδιο είναι σε χαρτί και σε όχι σε όμορφα ζώα. Οι γονείς είναι τόσο ανίκανοι να εμπνεύσουν τα παιδιά τους με ένα συναρπαστικό παιχνίδι που προτιμούν αυτή τη ανόητη διασκέδαση».

Loading