φωτ. αρχείου

Αγωνία για τη διάσωση των εγκλωβισμένων

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ταϊλάνδη όπου συνεχίζεται σήμερα η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών και του προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

propoli

Χθες η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με επιτυχία καθώς απεγκλωβίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο τέσσερα παιδιά και πλέον οι αρχές προετοιμάζονται για τον απεγκλωβισμό των οκτώ αγοριών και του προπονητή τους.

Ανάγκη για οξυγόνο

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τσιάνγκ Ράι, Νάρονγκσακ Οσότανακορν, αμέσως μετά την απομάκρυνση των ασθενοφόρων από την είσοδο της σπηλιάς, υπάρχει ανάγκη για οξυγόνο καθώς τα περισσότερα αποθέματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης επιχείρησης.

«Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε επιτυχώς την αποστολή για τα πρώτα τέσσερα αγόρια … αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε περισσότερα αποθέματα οξυγόνου καθώς τα έχουμε χρησιμοποιήσει (κατά τη διάρκεια) αυτής της πρώτης επιχείρησης», δήλωσε ο Οσότανακορν και πρόσθεσε ότι «οι ομάδες διάσωσης θα διασφαλίσουν σταθερές συνθήκες πριν την επανεκκίνηση της αποστολής αλλά δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες».

Οι τέσσερις διασωθέντες

Ο κυβερνήτης εξήγησε ότι τα τέσσερα αγόρια που διασώθηκαν χθες φορούσαν μάσκες που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο, γεγονός που εξάλειψε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τη χρήση κανονικής μάσκας και αναπνευστήρα -και της πιθανότητας να βγει η μάσκα κατά λάθος.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση οι δύτες έβγαλαν το πρώτο αγόρι έξω από τη σπηλιά στις 5:40 (τοπική ώρα) ενώ το δεύτερο αγόρι, ακολούθησε 10 λεπτά αργότερα. Δύο ακόμα παιδιά, βγήκαν στις 7:40 και στις 7:50.

Loading