Αιχμάλωτοι πολέμου δηλώνουν δύο Ουκρανοί συλληφθέντες

Δύο από τους συνολικά 24 Ουκρανούς ναυτικούς οι οποίοι συνελήφθησαν στα στενά του Κερτς, αρνήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον των Ρώσων ανακριτών, ισχυριζόμενοι πως είναι αιχμάλωτοι πολέμου.

propoli

Ο δικηγόρος του συλληφθέντα πλοίαρχου Ρομάν Μοκριάκ, ονόματι Ιλιά Νόβικοφ, ανακοίνωσε ότι ο πελάτης του, δήλωσε στους Ρώσους ανακριτές ότι δεν θα δώσει καμία κατάθεση έως ότου αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του πληρώματος του. «Πιστεύει ότι μόνος του απάντησε για ότι συνέβη στο πλοίο, ότι το πλήρωμα του εκτέλεσε τις εντολές του και ότι δεν μπορούν να είναι υπόλογοι» έγραψε ο Νόβικοφ στην σελίδα του στο Facebook.

Ο Όλεχ Μελνιτσούκ, πλοίαρχος του ουκρανικού ρυμουλκού, αρνήθηκε επίσης να καταθέσει, αρνούμενος τις κατηγορίες της Μόσχας και ισχυριζόμενος ότι είναι αιχμάλωτος πολέμου, έγραψε ο δικηγόρος του Eντεμ Σεμντiλιάγιεφ σε ανάρτηση του στο Facebook.

Σημειώνεται ότι και οι συνολικά 24 Ουκρανοί ναυτικοί, έχουν συλληφθεί από τις αρχές της Ρωσίας, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε φυλακές της Μόσχας κατηγορούνται με βάση το άρθρο 322 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα για «παράνομη διέλευση των συνόρων της Ρωσίας».

Loading