Ακιντζί: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το Κυπριακό»

Αισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας πως τον Σεπτέμβρη όλες οι πλευρές θα βρεθούν στη Ν. Υόρκη.

propoli

«Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές, για την επίλυση του κυπριακού, θα συναντηθούν στην Νέα Υόρκη και πιθανόν τις τελευταίες ημέρες του θα υπάρξουν συζητήσεις με τον Αντόνιο Γκουτέρες», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος εξέφρασε την ευχή, μετά την επίδοση της έκθεσης της απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, να προκύψουν καλές εξελίξεις στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η κ. Λουτ θα έχει επισκεφθεί την Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και ακολούθως θα επιδώσει την έκθεσή της στον κ. Γκουτέρες.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε, θα αξιολογηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί ένας λογικός δρόμος στο Κυπριακό, εάν επιδειχθεί βούληση και αποφασιστικότητα.

Τέλος, πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες περί τα τέλη Σεπτεμβρίου

Loading