Ανακούφιση στο Πακιστάν από την απελευθέρωση του Ινδού πιλότου

Την πρόθεσή του να αφήσει ελεύθερο τον Ινδό πιλότο ως μία ένδειξη «καλής θέλησης» και διάθεσης για ειρήνη με τη γειτονική Ινδία, ανακοίνωσε το Πακιστάν.

propoli

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία να δει εάν αυτό θα είναι αρκετό να ρίξει τους τόνους στη χειρότερη κρίση μεταξύ των δύο μεγάλων ασιατικών χωρών εδώ και δύο δεκαετίες.

«Έχουμε συλλάβει έναν Ινδό πιλότο. Ως κίνηση ειρήνης, αύριο θα τον απελευθερώσουμε» δήλωσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Καν, ενώπιον των βουλευτών της χώρας. Είχε προηγηθεί έκκληση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα προς τις δύο χώρες για αποκλιμάκωση της έντασης.

Πότε αυξήθηκε κατακόρυφα η ένταση

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση έχει αυξηθεί κατακόρυφα ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, μετά την επίθεση στο ινδικό Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 μέλη παραστρατιωτικής δύναμης. Χθες οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν μαχητικά η μία της άλλης, ενώ οι στρατοί ξηράς των δύο κρατών αντάλλαξαν πυρά σε τουλάχιστον 10 τοποθεσίες, με αποτέλεσμα να σημάνει παγκόσμιος συναγερμός.

Ο ΟΗΕ προέτρεψε τις δύο κυβερνήσεις να επιδείξουν «τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Δείτε επίσης: Η Ρώμη αντιδρά στην κριτική των Βρυξελλών

Loading