Αναστασιάδης: «Είπα στον Ακιντζί να πάμε για έναν καφέ και αρνήθηκε»

Δεν μπόρεσε να αποκρύψει τον εκνευρισμό του για όλα όσα ακούγονται αναφορικά με το Κυπριακό το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε σημερινές του δηλώσεις.

propoli

«Όλη αυτή η κινδυνολογία για το Κυπριακό που ακούγεται, επιτέλους, αν υπάρχει κάτι, καλό είναι να λέγεται προς εκείνος που πρέπει να τα ακούσει. Και αυτός είμαι εγώ. Δεν είναι σωστό να δίνουμε την εικόνα ότι δεν πράττουμε τίποτα ή ότι κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ερώτηση για τον Μ. Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε ότι ο ίδιος του τηλεφώνησε στη Νέα Υόρκη και του ζήτησε «να βρεθούμε, ας είναι και για έναν καφέ, να ανταλλάξουμε κάποιους προβληματισμούς για την περαιτέρω πορεία της πατρίδας μας». Ωστόσο η απάντηση «ήταν ότι δεν ήθελε για να μην δώσει την εικόνα ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου είναι ευκαιρία να κατατεθούν απόψεις, προτάσεις και να δούμε πως απέναντι στην άρνηση της Τουρκίας, μπορούμε να πετύχουμε δραστηριοποίηση των Ηνωμένων Εθνών».

Loading