Ανοιχτή κόντρα Ντι Μάιο-Έτινγκερ για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός του κόμματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του απάντησε στον Ευρωπαίο επίτροπο, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ.

propoli

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό Τύπο, ο Έτινγκερ, αναφέρθηκε στην απειλή της Ιταλίας να μην πληρώσει το ποσό που της αναλογεί στον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν πρώτα δεν βρεθεί κάποια λύση με το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti.

«Μπορούμε μόνο να προειδοποιήσουμε τη Ρώμη να μην μπλέκει τα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής με τον προϋπολογισμό της ΕΕ», δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt. «Όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν παραβίαση της συνθήκης και θα πυροδοτούσε την καταβολή τόκων», πρόσθεσε.

«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Loading