«Απόστημα που πρέπει να σπάσει οι αντάρτες στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επέκρινε νωρίτερα την στάση που κρατούν οι Ηνωμένες Πολιτείες έναντι των ανταρτών στην συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε ως «απόστημα» που πρέπει να σπάσει.

propoli

Σημειώνεται πως ο Λαβρόφ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, έπειτα από συνάντησή τους στην ρωσική πρωτεύουσα.

«Είναι αναγκαίο επειγόντως να διαχωριστούν οι κανονικοί ένοπλοι της αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες και ταυτόχρονα να προετοιμασθεί μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ ώστε οι κίνδυνοι για τους αμάχους να είναι ελάχιστοι», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε πως όσον αφορά αυτό το ζήτημα Μόσχα και Άγκυρα συμφωνούν απολύτως.

Ταυτόχρονα, ο Λαβρόφ άσκησε δριμεία κριτική στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι στα ενδιαφέροντά τους είναι περισσότερο η ανατροπή καθεστώτων που δεν βρίσκουν την Ουάσιγκτον σύμφωνη, παρά η πάταξη της τρομοκρατίας.

«Για πολλοστή φορά οι ΗΠΑ, με τις πιο διαφορετικές κυβερνήσεις, θέτουν ως στόχο την ανατροπή καθεστώτων τα οποία δεν τους είναι αρεστά υπεράνω των κοινών στόχων εκρίζωσης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αυτό έγινε στο Ιράκ, αυτό έγινε στην Λιβύη, το ίδιο προσπαθούν να κάνουν στη Συρία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι επιχείρησαν να τον κάνουν στη Συρία, αλλά δεν τους βγήκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «παρόμοια μονομερή, γεωπολιτικά παιγνίδια, είναι αντιπαραγωγικά».

Loading