Από 70 έως 100 τα ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν μόνιμα στο κόσμο

Σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, προέβη σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα, ο αρχιστράτηγος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κορόλιοφ. Παράλληλα αποκάλυψε ότι 70 με 100 πλοία του ρωσικού ναυτικού σταθμεύουν μόνιμα σε διάφορες περιοχές των ωκεανών του πλανήτη.

propoli

Το γεγονός ότι πολλά πλοία τα οποία είναι ενταγμένα, στο δυναμικό του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, βρίσκονται εν πλω σε όλο ο κόσμο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποκαλύπτουν και το «μέγεθός» του, καθώς «ένας στόλος είναι δυνατός και αξιόμαχος όταν τα πλοία και τα υποβρύχιά του δεν σταθμεύουν στις αποβάθρες, αλλά εκτελούν αποστολές στη θάλασσα».

Ταυτόχρονα, στην συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κόκκινο Αστέρι» (Krasnaya Zvezda), ο Κορόλιοφ, ανακοίνωσε ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό, αναμένεται να ανεφοδιαστεί και με άλλα πλοία νέας κατηγορίας όπως για παράδειγμα τα περιπολικά τύπου 22160 «Βασίλι Μπουκόφ».

Σημειώνεται ότι το σημερινό ρωσικό Ναυτικό συστάθηκε  τον Ιανουάριο του 1992. Σήμερα περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο, τον Στόλο του Ειρηνικού, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τον Στόλο της Βαλτικής, τον Στολίσκο της Κασπίας, τη Ναυτική Αεροπορία και τον Στρατό Παράκτιων Περιοχών.

Loading