Απών από το Φόρουμ για την Ειρήνη θα είναι ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να παρευρεθεί το Σάββατο στην γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να δώσει το παρών στους εορτασμούς των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

propoli

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναμένεται να απουσιάσει από το Φόρουμ για την Ειρήνη που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιστορικού Ζιστίν Βες, ο οποίος είναι στην επιτροπή διοργάνωσης. Αντιθέτως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι για τους εορτασμούς του ενός αιώνα από την ανακωχή. Το πρωί της Κυριακής είναι προγραμματισμένη μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ το απόγευμα πολλοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους θα παραστούν στο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη.

Οι συμμετέχοντες σκοπεύουν να ζητήσουν τη διατήρηση της πολυμέρειας στις διεθνείς υποθέσεις, η οποία αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια από ορισμένους ηγέτες, όπως ο Τραμπ, που εκτιμά ότι θα υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας του ακολουθώντας μια διμερή προσέγγιση.

Loading