Αφγανιστάν: Στους 39 οι νεκροί από επίθεση σε σιιτικό τέμενος

Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί από βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος του Αφγανιστάν, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 80.

propoli

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο η αστυνομία και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ωστόσο ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Η επίθεση στην πόλη Γκαρντέζ, της επαρχίας Πάκτια, πραγματοποιήθηκε από δυο μαχητές που φορούσαν μπούρκα, τη στιγμή που προσευχόντουσαν περισσότερα από 100 άτομα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμπντάλα Χαζράτ, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι οι μαχητές άνοιξαν πυρ κατά των πιστών και ότι ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε επάνω τους. Φρουροί ασφαλείας που βρίσκονταν στο τέμενος πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δεύτερο μαχητή.

Ενδείξεις ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι μπήκαν στον χώρο της προσευχής, έχοντας καλυμμένο ολόκληρο το πρόσωπό τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος έχει στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμένων στο Αφγανιστάν.

Loading