Βέλγιο: Η αγορά πολεμικών αεροσκαφών απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης

Σε ενδοκυβερνητική κρίση έχει εξελιχθεί η κόντρα των δύο κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, αναφορικά με την αγορά πολεμικών αεροσκαφών από την Γαλλία.

propoli

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, ο πρωθυπουργός του Βελγίου και Φιλελεύθερος, ονόματι Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε διαφωνία με τον αποκαλούμενο «σκιώδη πρωθυπουργό» και ηγέτη του κόμματος των Φλαμανδών εθνικιστών, Ντε Βιβέρ. Ο Μισέλ, επιθυμεί την αγορά γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, γεγονός που βρίσκει κάθετα αντίθετο τον Ντε Βιβέρ.

Η εφημερίδα De Tijd, σε σημερινό της δημοσίευμα αναφορικά με την υπόθεση, σημείωσε πως το ζήτημα της αγοράς έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεργαστούν εκ νέου μετεκλογικά.

Παράλληλα την είδηση σχολίασε και η εφημερίδα De Morgen, η οποία σχολίασε πως πιθανότατα ο Ντε Βιβέρ επιθυμεί να διατηρήσει το ζήτημα αυτό ανοιχτό, ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσει αργότερα κατά την προεκλογική περίοδο. Σημειώνεται ότι το φλαμανδικό εκλογικό σώμα είναι παραδοσιακά καχύποπτο έναντι οτιδήποτε προερχόμενο από τη Γαλλία.

Loading