Βελγικό δικαστήριο υποχρέωσε τον πρώην βασιλιά σε τεστ DNA

Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε νωρίτερα να υποχρεώσει τον πρώην βασιλιά του Βελγίου, Αλβέρτο II, να προχωρήσει σε τεστ DNA σε διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να αποδειχθεί το εάν είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν Μποέλ.

propoli

Η 50χρονη ενάγουσα, αποφάσισε να σύρει τον πρώην ισχυρό άνδρα του Βελγίου, στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποδειχθεί, όπως της είχε πει η μητέρα της, ότι είναι ο βιολογικός της πατέρας.

Στον ολλανδόφωνο Τύπο η εφημερίδα De Morgen, μιλάει για μια «θλιβερή» ιστορία και ασκεί σκληρή κριτική στον Αλβέρτο για την «ανάλγητη», όπως την χαρακτηρίζει, στάση του να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να σύρεται πλέον από την δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την πατρότητα, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά τιμή του περιποιεί.

Για κρίσιμη νίκη της Μποέλ,στον αγώνα της να αναγνωριστεί επίσημα ως κόρη του βασιλιά Αλβέρτου, κάνει λόγο και η De Standaard, σημειώνοντας ότι δεν απομένουν πλέον πολλά όπλα στον τελευταίο, καθώς τυχόν άρνησή του να δώσει δείγμα DNA θα εκληφθεί από όλους ως ομολογία πατρότητας.

Loading