ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Βόρεια Καλιφόρνια: 5 νεκροί και 17 αγνοούμενοι

Στους πέντε ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τεράστια δασική πυρκαγιά που καίει στη βόρεια Καλιφόρνια.

propoli

Τρεις σοροί που πιστεύεται ότι ήταν μιας ηλικιωμένης και των δύο δισέγγονών της εντοπίστηκαν σε σπίτι που καταστράφηκε από την δασική πυρκαγιά που εξακολουθεί να καίει στη βόρεια Καλιφόρνια

Σύμφωνα με τον με τον σερίφη της κομητείας Σάστα, την ώρα που περίπου 3.500 πυροσβέστες μάχονται για έκτη ημέρα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά Καρ, η οποία ενισχύεται από τους σφοδρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία και τη χλωρίδα της περιοχής.

Η εφημερίδα Sacramento Bee αναφέρει πως η οικογένειά της αναγνώρισε τη νεκρή ως την 70χρονη Μέλοντι Μπλέντσοου και τα δισέγγονά της ως τον 4χρονο Τζέιμς Ρόμπετς και την 5χρονη Έμιλι Ρόμπερτς.

«Τα παιδιά μου είναι νεκρά, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω» δήλωσε στην εφημερίδα η μητέρα των παιδιών Σέρι Μπλέντσοου.

 

Από τη Δευτέρα που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη Ρέντινγκ, 260 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, η φωτιά έχει κάψει 340.000 στρέμματα.

Ακόμη εννέα μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονταν στην Καλιφόρνια χθες, ενώ σχεδόν 90 έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ από το Όρεγκον ως το Τέξας.

Ένας ιδιώτης χειριστής εκσκαφέα και ένας πυροσβέστης στο Ρέντινγκ έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας περίπου 500 κτήρια έχουν καταστραφεί και 38.000 άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Ρέντινγκ αναζητούνται 17 άνθρωποι που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Loading