Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Έχουμε ακόμα δρόμο για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, χαιρέτισε νωρίτερα τις γερμανικές προτάσεις για το ενδεχόμενο μεταρρύθμισης της ευρωζώνης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για μια τελική συμφωνία όσον αφορά το θέμα αυτό.

propoli

Οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, αποτυπώνουν την προσωρινή διαφωνία ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικονομίες της ευρωζώνης, καθώς ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μία συμφωνία για την αναδιάρθρωση της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.

Ωστόσο, ο Λεμέρ, επεσήμανε ότι οι γερμανικές προτάσεις που κατέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μαρτυρούν ότι Βερολίνο και Παρίσι συντάσσονται στην ίδια γραμμή ότι υπάρχει ανάγκη για μεταρρύθμιση, χαιρετίζοντας παράλληλα τη στήριξη της Μέρκελ σε έναν επενδυτικό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη.

«Αλλά έχουμε ακόμα δρόμο προκειμένου να έχουμε μια κοινή θέση, που να είναι φιλόδοξη και στοχευμένη», δήλωσε ο Λεμέρ, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «διακυβεύεται το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Πρέπει να δράσουμε, είναι τώρα ή ποτέ».

Loading