Γαλλία: Απορρίφθηκαν προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν

Στη Γαλλία απορρίφθηκαν από την εθνοσυνέλευση δυο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν, που είχαν καταθέσει βουλευτές της αντιπολίτευσης.

propoli

Σε αυτές κατήγγειλαν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πολύκροτη υπόθεση με τον πρώην σωματοφύλακα του Γάλλου προέδρου.

Υπέρ της πρώτης πρότασης μομφής, που είχαν καταθέσει οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισαν 143 βουλευτές, πολύ λιγότεροι από τις 289 ψήφους που απαιτούνται για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Μια δεύτερη ψηφοφορία έπειτα από πρωτοβουλία των αριστερών κομμάτων διεξήχθη λίγο αργότερα χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας, καθώς το κόμμα του Γάλλου προέδρου ελέγχει πλήρως το κοινοβούλιο.

Πλήττεται η δημοτικότητα του Μακρόν

Παρά την κοινοβουλευτική νίκη, η υπόθεση Μπεναλά έχει σημαντικό αντίκτυπο στη δημοφιλία  Μακρόν, πλήττοντας τη δημοτικότητά του.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος πρόεδρος δέχθηκε δριμεία κριτική, καθώς απέλυσε τον συνεργάτη του αφού είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο, όπου εμφανίζεται να επιτίθεται σε διαδηλωτή, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, ενώ φέρει αστυνομικό εξοπλισμό.

 

Loading