Γερμανία: Υπάλληλος ύποπτος για τον θάνατο 21 συναδέλφων του

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση αλλεπάλληλων θανάτων σε μια εταιρεία που εδρεύει στην βορειοδυτική Γερμανία. Οι αρχές ξεκίνησαν ήδη έρευνα για την υπόθεση, έπειτα από την καταγγελία ενός υπαλλήλου.

propoli

Η συγκεκριμένη εταιρεία εδρεύει στην πόλη Σλος Χόλτε-Στούκενμπροκ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην βορειοδυτική Γερμανία.

Η υπόθεση, ξεκίνησε όταν ένας από τους υπαλλήλους, παρατήρησε κάτι ύποπτο στο κολατσιό του, την ώρα που γευμάτιζε κατά το καθιερωμένο μεσημεριανό διάλειμμα, και ως εκ τούτου αποφάσισε να απευθυνθεί στην διοίκηση της εταιρείας. Αμέσως κλήθηκαν οι αρχές και κατά την εξέταση των καμερών ασφαλείας προέκυψε ένα αρκετά σοκαριστικό στοιχείο.

Ένας 56χρονος συνάδελφος του θύματος, φέρεται πως έριξε μια άσπρη σκόνη στο φαγητό του, η οποία έπειτα από εργαστηριακή ανάλυση, προέκυψε πως ήταν δηλητήριο. Η αστυνομία μάλιστα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε στο διαμέρισμά του εντόπισε τοξικές χημικές ουσίες, όπως υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές, ανατρέχοντας στα προηγούμενα χρόνια, διαπίστωσαν ότι από το 2000, 21 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας πέθαναν από ανακοπή καρδιάς ή από καρκίνο λίγο πριν να συνταξιοδοτηθούν. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα ενδέχεται να προκάλεσε τις ασθένειες που οδήγησαν στον θάνατό τους.

Τα κίνητρα του υπόπτου παραμένουν ασαφή, ενώ η αστυνομία από την πλευρά της δεν έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία του.

Loading