Συνελήφθη Ρουμάνος στο πλαίσιο έρευνας για τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Οι αστυνομικές αρχές της Βουλγαρίας, ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Ρουμάνο υπήκοο ουκρανικής καταγωγής, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα.

propoli

Η 30χρονη δημοσιογράφος, η οποία ασχολούνταν με το ερευνητικό ρεπορτάζ γύρω από τα ζητήματα διαφθοράς στη χώρα, βρέθηκε σε πάρκο κοντά στο Δούναβη στην πόλη Ρουσέ, όπου ζούσε, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, σε άσχημη κατάσταση. Οι αρχές γνωστοποίησαν μάλιστα ότι το θύμα κατέληξε αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε.

«Έχουμε θέσει υπό κράτηση ένα άτομο το άλλοθι του οποίου ελέγχουμε, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποιον ύποπτο. Η εργασία μαζί του συνεχίζεται», δήλωσε ο Τεοντόρ Ατανάσοφ, επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Ρούσε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εν τέλει θα προχωρήσει σε απελευθέρωση του υπόπτου, καθώς δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται. Για την ώρα δεν υπάρχουν γεγονότα και περιστάσεις που μπορούμε να ανακοινώσουμε. Ο Ρουμάνος υπήκοος θα αφεθεί ελεύθερος», δήλωσε ο Ατανάσοφ.

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν το κίνητρο του φόνου χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με το επάγγελμα του θύματος που ερευνούσε ισχυρισμούς για διαφθορά που ενέπλεκαν επιχειρηματίες και αιρετούς.

Η δολοφονία της προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών: ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία τον περασμένο Φεβρουάριο και η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία τον Οκτώβριο του 2017.

Loading