Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε τρεις Σύρους για το θάνατο Ρώσου πιλότου

Δικαστήριο στη Μόσχα αποφάσισε νωρίτερα, την ερήμην σύλληψη συνολικά τριών Σύρων, με την κατηγορία την ευθύνης για το θάνατο ενός Ρώσου πιλότου ονόματι Ρομάν Φιλίποφ, το αεροσκάφος του οποίου κατερρίφθη σε περιοχή ελεγχόμενη από τους ισλαμιστές αντάρτες.

propoli

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο Μπασμάνι, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας των διαφόρων απορρήτων πληροφοριών τις οποίες περιείχαν οι σχετικές δικογραφίες, αποφάσισε να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίων των Σρεΐμπ Μουράντ Τζουμ, Σοχτά Ταρέκ Ναουράς και Σοχτά Αμέρ Ιζάτ, για το θάνατο του Ρώσου πιλότου.

Η υπόθεση

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη της Ρωσίας. Στις 3 Φεβρουαρίου, το αεροσκάφος του Φιλίποφ, ένα S-24 που πετούσε πάνω από την ζώνη αποκλιμάκωσης «Ιντλίμπ», κατερρίφθη από ισλαμιστές αντάρτες.

Ως εκ τούτου ο πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο το οποίο διέθετε, ωστόσο όταν βρέθηκε στο έδαφος έδωσε άνιση μάχη με τους ισλαμιστές αντάρτες μέχρι θανάτου. Ο Φιλίποφ όντας βαριά τραυματισμένος, μόλις αντιλήφθηκε ότι οι ισλαμιστές άρχισαν να τον πλησιάζουν ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα που έφερε. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του απένειμε μάλιστα μετά θάνατον τον τίτλο του ήρωα της Ρωσίας.

Loading