Γιούνκερ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία»

Στο περιθώριο της συνόδου των 20 βιομηχανικά πιο ανεπτυγμένων κρατών στο κόσμο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ, δήλωσε σε σχέση με την κόντρα ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Ρώμη, ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».

propoli

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν, δήλωσε ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο υπερβολικά επεκτακτικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η Ρώμη αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία», δήλωσε ο Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου στη συνεδρίαση των ηγετών της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Η ατμόσφαιρα είναι καλή. Σημειώνουμε πρόοδο», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. «Θέλω η Ιταλία να είναι η Ιταλία, η Ιταλία ανέκαθεν αποτελούσε έμπνευση για την Ευρώπη, δεν γύριζε την πλάτη της στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γιούνκερ, ζητώντας να μην «δραματοποιείται» η σημερινή διαμάχη με τη Ρώμη για τον προϋπολογισμό της.

Loading