ΙΝΤΙΜΕ

Δέσμευση της Μέι για μια διαφορετική πρόταση για τα ιρλανδικά σύνορα

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, δεσμεύτηκε νωρίτερα να προσκομίσει στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για του όρους του Brexit, και μια διαφορετική πρόταση για τα σύνορα ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

propoli

«Λοιπόν θα δείτε ποια είναι η νέα πρότασή μας… όταν την παρουσιάσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό για το οποίο είμαι πολύ σαφής και αυτό που έχω πει με συνέπεια είναι ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα που θα αποκόβει τη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Σημειώνεται, πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μόλις χθες είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να διοργανώσει μια άτυπη σύνοδο κορυφής στα μέσα Νοεμβρίου για το Brexit. Ανάμεσα στις διαφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου στο σχέδιο του Τσέκερς που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση, αποτελεί και το καθεστώς των συνόρων ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία που αποτελεί κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Loading