Διόρθωση του Βατικανού σε δήλωση του πάπα για την ομοφυλοφιλία

Την αναφορά στην δήλωση του πάπα περί «ψυχιατρικής», η οποία αφορούσε απάντηση σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία, απέσυρε σήμερα το Βατικανό, τονίζοντας παράλληλα, ότι ο ποντίφικας δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια».

propoli

Να σημειωθεί, ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο που επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ο Αργεντινός πάπας συνέστησε στους γονείς που διαπιστώνουν στα παιδιά τους ομοφυλοφιλικές τάσεις να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.

«Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία» τόνισε συγκεκριμένα ο πάπας και πρόσθεσε: «Όταν αυτό εκδηλώνεται από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν, μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πως είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια».

Ωστόσο άμεσα, η λέξη «ψυχιατρική» αποσύρθηκε άμεσα από το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού, «προκειμένου να μην αλλοιωθεί η σκέψη του πάπα» τόνισε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε:

«Όταν ο πάπας αναφέρεται στην «ψυχιατρική» είναι σαφές πως το κάνει ως παράδειγμα για τα διάφορα πράγματα που μπορούν να γίνουν. Όμως με τη λέξη αυτή, δεν είχε την πρόθεση να πει ότι πρόκειται για μια ψυχική ασθένεια, αλλά ίσως θα πρέπει να δούμε πως είναι τα πράγματα σε επίπεδο ψυχιατρικής».

Loading