Πηγή φωτ: BBC

Δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο Γιοσεμάιτ

Δύο ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του γνωστού El Capitan μιας βουνοκορφής από πετρώματα γρανίτη στο Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνια, Γιοσεμάιτ.

propoli

Η Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ τόνισε ότι πρόκειται για τον 46χρονος Τζέισον Γουέλς από το Μπάουλντερ του Κολοράντο και τον 42χρονο Τιμ Κλίεν από το Παλμντέιλ της Καλιφόρνια.

Οι δύο αυτές απώλειες έρχονται να προστεθούν στον θάνατο του πεζοπόρου Χαλφ Ντομ την περασμένη εβδομάδα, που ήταν και ο πρώτος στο πάρκο φέτος.

Περισσότερα από 100 ατυχήματα κάθε χρόνο

Μέχρι σήμερα, καταγράφονται περισσότερα από 100 ατυχήματα αναρρίχησης στο Γιοσεμάιτ κάθε χρόνο, ενώ μόνο μέσα στο 2016 σημειώθηκαν 16 θάνατοι.

Σ’ ότι αφορά το σημερινό περιστατικό οι υπάλληλοι του πάρκου τόνισαν ότι το δυστύχημα συνέβη στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ βρίσκεται διερευνάται χωρίς να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Το El Capitan ανέρχεται στα 914 μέτρα ύψος, ενώ είναι ο μεγαλύτερος μονόλιθος γρανίτη στον κόσμο κι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στο Γιοσέμαιτ, που θεωρείται πρόκληση για τους ορειβάτες.

Πηγή: BBC

Loading