Τελεσίγραφο ΕΕ σε Βρετανία: «Αυτή η καλύτερη δυνατή συμφωνία»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Βρετανία έστειλε η ΕΕ, τονίζοντας ότι η συμφωνία την οποία ενέκριναν οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες αποτελεί «την καλύτερη δυνατή» και τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει άλλη.

propoli

«Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η μόνη δυνατή συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, λίγο μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε, ότι υπάρχει ικανοποίηση από τη συμφωνία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε όμως ότι αυτή είναι μια «θλιβερή» και «τραγική» στιγμή για την ΕΕ και τη Μ. Βρετανία.

«Τώρα το Βρετανικό Κοινοβούλιο είναι αυτό που πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία», είπε και ξεκαθάρισε ότι «όσοι νομίζουν ότι αν απορρίψουν αυτή τη συμφωνία θα επιτύχουν μια καλύτερη, θα απογοητευτούν το επόμενο δευτερόλεπτο».

Μπαρνιέ: «Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Μπαρνιέ, ο οποίος τόνισε: «Δεδομένων των συνθηκών, αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Εργαστήκαμε εποικοδομητικά με το Ηνωμένο Βασίλειο για να την επιτύχουμε. Ποτέ εναντίον του. Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί. Παραμένουμε σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Loading