Πομπέο: «Πιθανή η άρση ορισμένων κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας»

O υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να αρθούν ορισμένες από τις αμερικανικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί εναντίον της Άγκυρας, έπειτα από την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

propoli

Σήμερα ο Αμερικανός διπλωμάτης, είχε συνάντηση στην τουρκική πρωτεύουσα τόσο με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα αποφασίσουμε σύντομα» είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει από την Άγκυρα στην Ουάσινγκτον, ο Πομπέο. Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες από τις κυρώσεις συνδέονται άμεσα με την υπόθεση του Μπράνσον, καθώς είχαν επιβληθεί με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να τον απελευθερώσει.

«Είναι επομένως λογικό να τις άρουμε, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πρέπει να το συζητήσω με τον πρόεδρο» Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.

Σημειώνεται, πως παρά τα θετικά σχόλια του Αμερικανού υπουργού σε σχέση με την απελευθέρωση του Μπράνσον, ο Πομπέο, εξέφρασε παράλληλα και την ανησυχία του για άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία, όπως για έναν Τουρκοαμερικανό επιστήμονα, πρώην εργαζόμενο στη NASA.

Loading