Ερντογάν: «Κατά των Τούρκων ήταν η γενοκτονία»!

Παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της τραγικής επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο αρνήθηκε τις διώξεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 353.000 Ελλήνων του Πόντου, αλλά υποστήριξε πως η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να αισθάνεται ντροπή και πως η μόνη και μεγαλύτερη γενοκτονία ήταν κατά των Τούρκων!

propoli

«Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Σουλτάνος» από τη Σαμψούντα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη του «Αγώνα Ανεξαρτησίας των Τούρκων από τους Έλληνες και τους συμμάχους τους».

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για «τεράστιο πόνο» και «απώλειες» που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους δύο τελευταίους αιώνες, ενώ ισχυρίστηκε πως «η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια».

«Την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κανένα λάθος»

«Δεν έχει γίνει κανένα λάθος (από την πλευρά μας). Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», ανέφερε κατόπιν ο Ερντογάν, συνεχίζοντας το παραλήρημά του.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ακόμη και σήμερα η γειτονική χώρα δέχεται επιθέσεις πανταχόθεν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απέξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν. Το κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας δεν έχει εξάλλου τελειώσει. Κάθε μέρα χαλάμε και από μία παγίδα που στήνεται –στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό- ενάντια στη χώρα μας. Ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον».

Δείτε ακόμη: Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Loading