Ζάιμπερτ: «Αποτροπιασμός» για τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Κένετ

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του για τα ναζιστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε διαδήλωση στη πόλη Κέτεν ως αντίδραση στον βίαιο θάνατο ενός νεαρού Γερμανού άνδρα στη διάρκεια συμπλοκής στην οποία εμπλέκονταν δύο Αφγανοί.

propoli

Το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Κένετ  στη Σαξονία- Άνχαλτ, προκειμένου να διαδηλώσουν για τον θάνατο ενός 22χρονου άνδρα γερμανικής καταγωγής, εξαιτίας όπως ισχυρίζονται από την συμπλοκή με δύο άνδρες αφγανικής καταγωγής.

Ωστόσο, οι αρχές της Σαξονίας-Άνχαλτ επιβεβαίωσαν σήμερα, δια της υπουργού Δικαιοσύνης του κρατιδίου Αν-Μαρί Κέντινγκ, πως δεν διαθέτουν «κανένα στοιχείο» που να αποδεικνύει πως ο θάνατος προκλήθηκε από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Διευκρίνισε πως σε βάρος ενός από τους δύο Αφγανούς υπάρχει από τις 6 Σεπτεμβρίου εντολή απέλασης.

Από την πλευρά του, κατά την τυπική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο Γερμανός αξιωματούχος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «στο τέλος της ημέρας (της Κυριακής) στο Κέτεν, ένα βίντεο έδειξε διαδηλωτές να φωνάζουν ανοικτά εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα, κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προκαλεί αποτροπιασμό».

Σε μια συχνά τεταμένη ατμόσφαιρα, οι συμμετέχοντες κραύγασαν «Αντίσταση! Αντίσταση!» καταγγέλλοντας τους αιτούντες άσυλο, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας. Ορισμένοι φώναξαν επίσης «Εθνικοσοσιαλισμός, τώρα, τώρα, τώρα!» προκαλώντας την έναρξη έρευνας.

Loading