ΗΠΑ: Απολύθηκε η αστυνομικός που σκότωσε άνδρα μέσα στο σπίτι του

Απολύθηκε νωρίτερα  από την αστυνομία του Ντάλας, όπου εργαζόταν η αστυνομικός η οποία είχε εισέλθει στο διαμέρισμα ενός άνδρα το οποίο είχε μπερδέψει με το δικό της, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε.

propoli

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει έντονο σάλο.

Πρόκειται για την αστυνομικό Άμπερ Γκάιγκερ, η οποία στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε εισέλθει στο σπίτι του 26χρονου Αφροαμερικανού, άοπλου Μπόθαμ Τζιν, μέσα στο σπίτι του, και ο οποίες έπεσε νεκρός από τα πυρά μιας λευκής αστυνομικού πυροδότησε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην πόλη. Πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν την απόλυση της Γκάιγκερ αλλά και να της απαγγελθούν πιο βαριές κατηγορίες, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Η Γκάιγκερ φέρεται ότι είπε στους ανακριτές ότι μπέρδεψε το σπίτι του Τζιν με το δικό της και τον πυροβόλησε επειδή τον πέρασε για εισβολέα. Επιστρέφοντας στο διαμέρισμά της, φορώντας ακόμη τη στολή της, έκανε λάθος τον όροφο. Κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου επειδή η πόρτα ήταν ελαφρώς μισάνοιχτη. Εκεί, στο μισοσκόταδο, είδε μια φιγούρα και, νομίζοντας ότι επρόκειτο για ληστή, τον πυροβόλησε δύο φορές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η αστυνομική διευθύντρια του Ντάλας Γ. Ρενί Χολ ανέφερε ότι η υπηρεσία απέλυσε την Άμπερ Γκάιγκερ για τις ενέργειές της εκείνη τη νύχτα στις αρχές Σεπτεμβρίου και για την «εχθρική συμπεριφορά» που επέδειξε όταν την συνέλαβαν οι συνάδελφοί της. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι θεωρεί «εχθρική» συμπεριφορά.

Loading