Πηγή Φωτ.: AP

ΗΠΑ: Η υπουργός Εσ. Ασφάλειας ετοιμάζει σχέδιο για τερματισμό του διαχωρισμού οικογενειών

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Προσφύγων, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κίρστεν Νίλσεν εκπονεί ένα σχέδιο με την ελπίδα να υπογραφεί από τον Ντόναλντ Τραμπ ώστε να σταματήσει η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στους πρόσφυγες, αλλά και ο διαχωρισμός των οικογενειών που περνούν παράνομα τα σύνορα, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στη συνεργό.

propoli

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποστηρίξει το μέτρο, ωστόσο η Νίλσεν βρίσκεται στον δρόμο για τον Λευκό Οίκο προκειμένου να συζητήσει με τους συνεργάτες του Τραμπ το νέο σχέδιο.

Άνθρωπος του στενού κύκλου του προέδρου πιστεύει ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να περάσει κάτι τέτοιο από το Κογκρέσο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει και εντολή προς το υπουργείο Άμυνας ώστε να βοηθήσει και να στεγάσει όσες οικογένειες φυλακίζονται.

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα μιας άμεσα εκτελεστέας εντολής για τη μετανάστευση, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι «θα σας κρατήσουμε ενήμερους, όταν θα έχουμε μια ανακοίνωση και θα φτάσουμε σε μια συμφωνία».

Ο Τραμπ τόνισε στο Twitter ότι «δουλεύει πάνω σε κάτι»

Πάντως το σχέδιο φέρεται να βρίσκεται σε γνώση του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που στηρίζεται κυρίως στην αναφορά του προέδρου μέσω του Twitter.

Στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «είναι λάθος των δημοκρατών. Δεν θα μας δώσουν τις ψήφους που απαιτούνται για να περάσουν μια καλή μεταναστευτική νομοθεσία. Θέλουν ανοιχτά σύνορα, τα οποία δημιουργούν τρομερό έγκλημα. Οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν ασφάλεια. Αλλά αυτή τη στιγμή, εργάζομαι πάνω σε κάτι. Εξάλλου αυτό το ζήτημα δεν τελειώνει ποτέ».

Πηγή: Associated Press

Loading