ΗΠΑ: Νέοι αυστηρότεροι έλεγχοι στα Social Media για τη χορήγηση βίζας

Νέα δεδομένα αναμένεται να ισχύσουν άμεσα για όσους αποφασίσουν να αιτηθούν χορήγηση βίζα για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα που υπάρχουν σήμερα στον αμερικανικό Τύπο.

propoli

Συγκεκριμένα οι καινούργιοι κανόνες που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 14,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες που επιλέγουν τις ΗΠΑ για προορισμό, είτε ως μετανάστες, είτε ως απλοί τουρίστες. Μόνοι οι ξένοι αξιωματούχοι και οι διπλωμάτες που ζητούν ειδικές θεωρήσεις θα εξαιρούνται από τους νέους ελέγχους.

Μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ ζητούσαν «ιστορικό» στα Social Media μόνο για αιτούντες που προέρχονταν από χώρες υψηλού κινδύνου, με τον αριθμό να αγγίζει περίπου τα 65.000 άτομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press.

Στους νέους ελέγχους που θα θεσπιστούν οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση βίζας θα πρέπει να καταγράψουν τα ονόματα χρήστη που έχουν χρησιμοποιήσει σε μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ενώ μπορούν να καταχωρήσουν οικειοθελώς την παρουσία τους σε λιγότερο γνωστά μέσα που δεν περιέχονται στη λίστα.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, εάν οι αρχές των ΗΠΑ διαπιστώσουν ανακρίβειες ή ψευδή στοιχεία, τότε αυτό θα έχει επιπτώσεις στη χορήγηση βίζας όπως τόνισε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι νέοι έλεγχοι είχαν προταθεί από την κυβέρνηση Τραμπ ως μέτρο εθνικής ασφάλειας έως ότου τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση τον Μάρτιο του 2018 και εξετάστηκαν από το γραφείο προϋπολογισμού ώστε να τεθούν σε ισχύ.

Loading