«Η Βρετανία δεν έχει εξετάσει τρόπους ανάκλησης του Brexit»

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των νομικών συμβούλων της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η βρετανική ηγεσία δεν σκέφτεται να ανακαλέσει την αναγγελία περί αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν έχει εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να το πράξει.

propoli

«Η αναγγελία βάσει του Άρθρου 50 δεν μπορεί να ανακληθεί απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού», δήλωσε ο Τζέφρι Κοξ στο κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως θα χρειαστεί νομοθεσία για να ανακληθεί το Άρθρο 50 ή αν αυτό μπορεί να γίνει με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ο Κοξ δήλωσε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση. Βεβαίως μπορώ να πω με μεγάλη σαφήνεια πως το ζήτημα της νομικής οδού που θα πρέπει να ακολουθηθεί δεν είναι ένα ζήτημα που έχει εξεταστεί επειδή δεν υπάρχει πρόθεση για κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, είχε αποφασίσει κατόπιν προσφυγής, ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί σε περίπτωση που το επιθυμεί να άρει την αναγγελία για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έγινε βάσει του Άρθρου 50, χωρίς διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη.

Loading