Η γυναίκα που εκπαιδεύει τους δύτες του Γερμανικού Ναυτικού!

Η Άννα Φον Μπέτιτσερ στα 49 της χρόνια είναι η πιο επιτυχημένη δύτης ελεύθερης κατάδυσης στη Γερμανία. Το ρεκόρ της; Με μια ανάσα έχει φτάσει στα 130 μέτρα βάθος!

propoli

Με 33 εθνικά ρεκόρ, τρία χάλκινα μετάλλια και ένα παγκόσμιο ρεκόρ η Φον Μπέτιτσερ γράφει ιστορία. Πριν την κερδίσουν οι βαθιές θάλασσες και το απέραντο γαλάζιο είχε σπουδάσει ιστορία της τέχνης στο Λονδίνο και είχε ένα βιβλιοπωλείο στο Βερολίνο.

Γεννημένη το 1970, η Άννα συμβουλεύει και εκπαιδεύει τους δύτες του Γερμανικού ναυτικού από το 2015. «Δουλεύω με όλες τις καταδυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για δύτες που μαθαίνουν να βουτούν για να κάνουν απλές επισκευές σε πλοία. Γι’ αυτούς η άπνοια είναι ιδιαίτερα σημαντική, για παράδειγμα, όταν πρέπει να εξουδετερώσουν μια νάρκη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα τέτοιο πρόσωπο δεν μπορεί να αντέξει τον πανικό, όταν για παράδειγμα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον καταδυτικό του εξοπλισμό. Αυτό θα ήταν απειλή για τη ζωή του. Αυτοί οι δύτες κάνουν ασκήσεις άπνοιας για να ενισχύσουν τη διανοητική τους δύναμη. Τους βοηθώ να τη βελτιώσουν», λέει η ίδια

Loading