Φωτ. αρχείου

Η Δανία καταγγέλλει το Ιράν για κατασκοπεία

Οι αρχές της Δανίας, κατήγγειλαν νωρίτερα ότι μια ιρανική υπηρεσία πληροφοριών αποπειράθηκε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον ενός εξέχοντα αντιπολιτευόμενου Ιρανού αραβικής καταγωγής στο έδαφός της, ενώ σχετικά με την υπόθεση ένας Νορβηγός πολίτης ιρανικής καταγωγής έχει συλληφθεί.

propoli

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Δανίας Φιν Μπορκ Άντερσεν, σε δηλώσεις του, αποκάλυψε πως η επίθεση είχε ως στόχο τον ηγέτη του παραστήματος στη Δανία του Κινήματος Αραβικής Μάχης για την Απελευθέρωση του Αχβάζ (ASMLA).

«Χειριζόμαστε μια υπόθεση που αφορά μια ιρανική υπηρεσία πληροφοριών η οποία σχεδίαζε επίθεση στο έδαφος της Δανίας. Προφανώς, δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε», ανέφερε ο Άντερσεν.

Ο Άντερσεν είπε πως η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε έναν Νορβηγό πολίτη ιρανικής καταγωγής στις 21 Οκτωβρίου ο οποίος αρνήθηκε ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο. Η Αστυνομική Υπηρεσία Ασφαλείας της Νορβηγίας ανέφερε πως συνεργάζεται με την αστυνομία της Δανίας για την υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε επίσης προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον της Δανίας.

Προς το παρόν, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση.

Loading