Η Κίνα καλεί τους πολίτες της να είναι «ευπρεπείς» στο εξωτερικό

Ταξιδιωτική οδηγία στους Κινέζους πολίτες, εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενόψει της μεγάλης «εξόδου» των πολιτών στο εξωτερικό, για την εορτή του Εαρινού Φεστιβάλ, που σηματοδοτεί κινεζικό νέο έτος.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η κινεζική ηγεσία, καλεί τους πολίτες να είναι ευπρεπείς, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Η ταξιδιωτική οδηγία, έγινε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, η οποία καλούσε τους Κινέζους τουρίστες να τηρούν τη νομοθεσία και τους κανονισμούς στις χώρες που επισκέπτονται, να σέβονται τα τοπικά έθιμα και τις θρησκείες και να αποφεύγουν την ανάρμοστη συμπεριφορά όπως το να πετούν απορρίμματα, να καπνίζουν ή να μιλούν δυνατά σε δημόσιους χώρους.

«Στο εξωτερικό κάθε τουρίστας εκπροσωπεί την πατρίδα του», ανέφερε το υπουργείο.

Σχεδόν 7 εκατ. Κινέζοι αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 90 χώρες και περιοχές κατά τη φετινή επίσημη αργία του Εαρινού Φεστιβάλ, από τις 4 έως τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει διάφοροι φορείς.

Οι τουρίστες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις προειδοποιήσεις που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές και να αποφεύγουν χώρες και περιοχές όπου σημειώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές ή υπάρχει πολιτική αναταραχή, ανέφερε το υπουργείο.

Loading