Η Κομισιόν καλεί τις χώρες-μέλη να επισπεύσουν τις προετοιμασίες για το Brexit

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν προειδοποιεί όλα τα κράτη-μέλη, να επισπεύσουν τις διαδικασίες προετοιμασίας που αφορούν τις πιθανές συνέπειες της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ.

propoli

Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οικονομικές αναταράξεις είναι πολύ πιθανό να συμβούν μετά την έξοδο, είτε επιτευχθεί συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit, είτε δεν επιτευχθεί.

«Το σημερινό κείμενο καλεί τα κράτη-μέλη και τους ιδιωτικούς φορείς να εντείνουν τις προετοιμασίες και ανταποκρίνεται στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο μήνα για εντατικοποίηση των προσπαθειών ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα και για κάθε πιθανή έκβαση», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωση.

«Μολονότι η ΕΕ εργάζεται νυχθημερόν για μια συμφωνία που θα διασφαλίζει μια συντεταγμένη αποχώρηση, είναι αναμφισβήτητο ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει διαταραχές – για παράδειγμα, στις αλυσίδες εφοδιασμού των επιχειρήσεων- είτε επιτευχθεί συμφωνία είτε όχι», πρόσθεσε η Κομισιόν.

Από την άλλη πλευρά εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να είναι έτοιμη για κάθε πιθανό σενάριο, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο είναι το πιθανότερο.

Loading