Η Μέι ετοιμάζει τροπολογία για τον ρόλο του κοινοβουλίου στο Brexit

Μια νέα τροπολογία-μπλόκο επιθυμεί να εισαγάγει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να έχει το βρετανικό κοινοβούλιο στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

propoli

«Συμφώνησα σήμερα το πρωί με τον υπουργό για το Brexit ότι θα παρουσιάσουμε μια ρύθμιση στη Βουλή των Λόρδων», δήλωσε στο κοινοβούλιο.

Η Μέι δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι «το κοινοβούλιο δεν μπορεί να δέσει τα χέρια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις» και ότι δεν θα επιτραπεί στο κοινοβούλιο να ανατρέψει «τη βούληση των πολιτών» να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται πως δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες, που Βρετανοί βουλευτές έχουν εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες τους σε σχέση με διάφορες αποφάσεις που έχει εκλάβει η συντηρητική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέι σε σχέση με το Brexit, απειλώντας με μπλόκο στις ψηφοφορίες του κοινοβουλίου.

Η Μέι έχει δεχτεί τα πυρά σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματός της. Ενδεικτικά, την παραίτησή του είχε υποβάλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Φίλιπ Λι, δηλώνοντας την αντίθεσή του με τη συμφωνία για το Brexit που υπέβαλε στη Βουλή η Τερέζα Μέι.

Loading