Η Μέι ζητάει στήριξη από τους Συντηρητικούς για το Brexit

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σε ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο, κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός της που διαφωνούν με τα σχέδιά της για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να την στηρίξουν σε αυτή τη διαδικασία.

propoli

Σημειώνεται ότι η Μέι δέχεται ιδιαίτερα έντονες επικρίσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός της, καθώς το γεγονός πως δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ, εξόργισε τόσο τους ευρωσκεπτικιστές βουλευτές όσο και τους φιλοευρωπαίους.

«Για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον απαιτείται να επιδείξουμε ψυχραιμία σε αυτά τα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων, τα δυσκολότερα απ’ όλα», είπε.

Προσπαθώντας να επισημάνει πόσο μεγάλη πρόοδος έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, η Μέι είπε στο κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει πετύχει συμφωνίες για τα πάντα, από το καθεστώς του Γιβραλτάρ μέχρι τις μεταφορές και τα θέματα ασφαλείας. «Το 95% της Συμφωνίας Αποχώρησης και τα πρωτόκολλά της έχουν συμφωνηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μέι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνησή της μια «μικρή παράταση» της μεταβατικής περιόδου μετά την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον επόμενο Μάρτιο. Αυτή η παράταση θα είναι μόνο «μια εναλλακτική λύση» αντί για τη «δικλείδα ασφαλείας» στην Ιρλανδία, εξήγησε, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν έχει δεσμευτεί» σε κάτι τέτοιο και δεν το επιθυμεί.

Loading