«Βήμα προόδου» χαρακτήρισε η Μέρκελ τις βρετανικές προτάσεις για το Brexit

Σε δηλώσεις σε σχέση με τις βρετανικές προτάσεις που κατέθεσε η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, προέβη νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου για τα δυτικά Βαλκάνια που διεξάγεται στο Λονδίνο.

propoli

Από την πλευρά της η Μέρκελ, παραχωρώντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Μέι, αναφέρθηκε στις διαδικασίες εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως με τις προτάσεις που κατατέθηκαν σημειώνεται ένα «ολόκληρο βήμα προόδου».

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε μια προσπάθεια να δώσει το στίγμα των μελλοντικών σχέσεων Βρετανίας-Γερμανίας, ακόμα και μετά το Brexit, δήλωσε πως «θα παραμείνουμε Ευρωπαίοι ακόμη και αν δεν είμαστε στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Με τη Βρετανία να υποβάλει τη λευκή βίβλο, αυτό ήταν ένα ολόκληρο βήμα προόδου και εμείς ως 27…θα επεξεργαστούμε μια θέση και θα δώσουμε μια κοινή απάντηση. Αλλά είναι καλό ότι οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι – αυτό μπορώ να πω προς το παρόν χωρίς να υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μέρκελ.

Loading