Η Μαδρίτη δεν έχει πρόβλημα «ούτε με την Ιταλία ούτε με τη Γαλλία»

Σε δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρεί η Μαδρίτη τόσο με την ηγεσία της Ιταλίας όσο και της Γαλλίας, οι σχέσεις των οποίων κλονίσθηκαν μετά με την υπόθεση του πλοίου Aquarius, με αξιωματούχους και από τις δύο χώρες να εξαπολύουν φραστικές επιθέσεις, προέβη η Ισπανίδα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο.

propoli

Η Κάλβο, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους στην Βαλένθια, τόνισε ότι η Ισπανία δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία από τις δύο χώρες. «Δεν πρόκειται για πρόβλημα της Ισπανίας με την Ιταλία, ούτε με τη Γαλλία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, καλούμενη να απαντήσει στο ερώτημα του εάν η Ισπανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον όγκο των μεταναστών του πλοίου Aquarius, η Κάλβο τόνισε ότι «ως χώρα συμπεριφερθήκαμε, κατ’ αρχάς όπως μας υποχρεώνει το Σύνταγμά μας σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες και επειδή είμαστε (μέλος) της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία, έχουν κλονισθεί, ύστερα από την άρνηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Σαλβίνι, να αρνηθεί τον ελλιμενισμό του πλοίου που βρίσκεται στην Λιβύη και μεταφέρει μετανάστες.

Η απόφαση αυτή σχολιάστηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατήγγειλε ότι η στάση της ιταλικής κυβέρνησης προδίδει «κυνισμό και ανευθυνότητα».

Loading