Η Νορβηγία πλήττεται από τη ζέστη – Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους

Αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο κύμα ζέστης έχει έρθει ολόκληρη η Σκανδιναβία ενώ στην Νορβηγία οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για τις απρόβλεπτες επιπτώσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο.

propoli

Αδιαμφισβήτητα η Νορβηγία είναι μια χώρα η οποία δεν είναι συνηθισμένη να έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες θερμοκρασίες.

Οι αρχές της χώρας εξέδωσαν προειδοποίηση στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, διότι οι τάρανδοι μπαίνουν στις σήραγγες των αυτοκινητοδρόμων στην προσπάθειά τους να δροσιστούν.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την ευρύτερη σωστή λειτουργία των οδικών δικτύων της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές».

«Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο υδράργυρος κατέγραψε ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία άγγιξε τους 31,2 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται «τροπικού κλίματος», καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Loading