Η Νότια Κορέα επιθυμεί και τρίτη σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σεούλ, τονίζεται ότι υψηλόβαθμοι Νοτιοκορεάτες απεσταλμένοι ταξίδεψαν μέχρι την Πιόνγκγιάνγκ, προκειμένου να συναντηθούν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

propoli

Στόχος της επίσκεψης αποτελεί η προετοιμασία μιας τρίτης συνόδου ανάμεσα στην Νότια και στην Βόρεια Κορέα, καθώς και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Επικεφαλής των ειδικών απεσταλμένων του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζέ-ιν ήταν ο επικεφαλής της εθνικής ασφάλειας στη νοτιοκορεατική προεδρία, ο Τσουν Γιούι-γιονγκ, ενώ στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Σου Χουν.

Οι απεσταλμένοι είχαν συνομιλίες με τον Κιμ και επέδωσαν επιστολή του Μουν, ενώ δείπνησαν με μη κατονομαζόμενους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της νοτιοκορεατικής προεδρίας Κι Γιούι-κιομ.

«Οι απεσταλμένοι θα επιστρέψουν μετά το δείπνο», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που εξέδωσε προσθέτοντας ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές εν καιρώ.

Loading