Φωτογραφία Αρχείου

Η πορτογαλική κυβέρνηση θωρακίζεται από τις πυρκαγιές εν μέσω του καύσωνα

Δρακόντεια είναι τα μέτρα τα οποία εξέλαβαν οι αρχές στην Πορτογαλία, προκειμένου να αποτρέψουν την πιθανότητα ξεσπάσματος μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, λόγω του σφοδρού καύσωνα ο οποίος πλήττει τη χώρα από την Τετάρτη.

propoli

Στην Πορτογαλία, φαίνεται πως οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά η οποία κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις γης και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 112, είναι ακόμα νωπές, και ως εκ τούτου οι αρχές αποφάσισαν να λάβουν τιτάνια μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ένα παρόμοιο σενάριο με το περσινό.

«Φέτος, θα κινητοποιήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων που έχει ποτέ αναπτυχθεί: 10.700 άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ αυτών εθελοντές πυροσβέστες, αστυνομικοί ή ακόμα και στρατιώτες» είχε δηλώσει ο Πορτογάλος υπουργός, Εντουάρντο Καμπρίτα σε πορτογαλικά ΜΜΕ, μερικές ημέρες πριν από την επέλαση του καύσωνα στη χώρα.

«Διπλασιάσαμε τη δομή της μόνιμης ομάδας επέμβασης από τους 500 στους 1.050 άνδρες και γυναίκες, που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από 56 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ήδη από την Τετάρτη, την Πορτογαλία έχει δοκιμάσει ένα κύμα καύσωνα το οποίο έχει ανέλθει ανά περιοχή ακόμα και στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Loading