Η πρεσβεία της Αργεντινής γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μαλμπέκ  

Η πρεσβεία της Αργεντινής γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μαλμπέκ  

Της Ελένης-Βασιλικής Μπαμπαλιούτα 

propoli

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την πρεσβεία της Αργεντινής, στην Αίγλη Ζαππείου, η Παγκόσμια Ημέρα Μαλμπέκ. Μια γιορτή  που προωθεί ο φορέας Κρασιά της Αργεντινής, ένας Οργανισμός που ιδρύθηκε πριν από 9 χρόνια με στόχο την προώθηση του Συμβόλου της Αργεντινής: Μαλμπέκ.

Οι εορτασμοί αυτοί λαμβάνουν χώρα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Μαδρίτη, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, με τη συνεργασία των αργεντινών οινοποιείων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση όχι μόνο της ποικιλίας των κρασιών Μαλμπέκ αλλά και των διαφορετικών ποικιλιών των ερυθρών κρασιών που προσφέρονται από την “άκρη του κόσμου” στη χώρα μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μαλμπέκ Αθήνα 2019, που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Αργεντινής, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου στον Κήπο της Αίγλης στην Αθήνα.

Αυτή η 4η χρονιά της Παγκόσμιας Ημέρας Μαλμπέκ είχε την πολύτιμη συμμετοχή οκτώ γνωστών εισαγωγέων κρασιού της Αργεντινής, οι οποίοι επέλεξαν για φέτος ένα ξεχωριστό κρασί που κανείς δεν έπρεπε να χάσει: BodegasKrontiras – παρουσίασε το Natural Malbec 2017, Hebe – το Amauta Absoluto Malbec 2017, Kylix – το TrapicheFinca Orellana 2014, Winebox – το Colome Estate Malbec Red 2015, Winegarage.gr – το Reserva Malbec PiedraNegra 2015- και Cellier – τρία κρασιά Bodega Norton.

Αυτή τη χρονιά, η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει δύο νέους εισαγωγείς στην αγορά: την εταιρεία Αίολος, της οποίας συνιδιοκτήτης είναι ο διάσημος MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης και την εταιρεία GP Wines, που ανήκει στον Αργεντινό Francisco Tazelaar.

Στην εκδήλωση που στόχευε σε εξειδικευμένο κοινό του αμπελοοινικού τομέα, παρευρέθησαν 150 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, δημοσιογράφων, winebars, επιχειρηματιών, διανομέων, sommeliers και άλλων προσωπικοτήτων.

Οι επισκέπτες είχαν την ευχάριστη εμπειρία να δοκιμάσουν κρασιά από τις διάφορες αμπελουργικές περιοχές της Αργεντινής, όπως το Cuyo, την Παταγονία και τη Βορειοδυτική περιοχή.

Παράλληλα, υπήρχε ένα περίπτερο αφιερωμένο στον οινοτουρισμό της Αργεντινής με τη συνεργασία της ελληνο-αργεντινής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, “Grecia Go”, και του διευθυντή της Αντώνη Παπαχριστόπουλου. Η περιοχή του Cuyo -που αποτελείται από τις επαρχίες Mendoza, San Juan, San Luis και La Rioja- είναι διεθνώς γνωστή στους λάτρεις του κρασιού καθώς έχει τους περισσότερους αμπελώνες.

Στα πλαίσια των εορτασμών του Μαλμπέκ, η Πρεσβεία της Αργεντινής διοργάνωσε επίσης ένα κλειστό δείπνο στο Noel Bar Restaurant, όπου τα κρασιά συνδυάστηκαν με ένα μενού αποκλειστικά σχεδιασμένο για την βραδιά, από τον wine experience expert  Αρτέμιο Λαϊνά, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση. Εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, γνωστοί σεφ, sommeliers, διανομείς και εκπρόσωποι ορισμένων από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, προσκλήθηκαν σε αυτό το δείπνο, του οποίου το μότο ήταν «O Διεθνής Χαρακτήρας των Κρασιών της Αργεντινής», συνδυάζοντάς τα με μοναδικά πιάτα από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας Μαλμπέκ πραγματοποιούνται ετησίως και κάθε χρόνο έχουν μια συγκεκριμένη προσέγγιση …Επόμενος εορτασμός  το 2020!

 

Loading