Προς πώληση ολόκληρη η πόλη Cerro Gordo στην Καλιφόρνια (vd)

Ο «Παχύς Λόφος» όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι μια από τις πολλές πόλεις φαντάσματα στις ΗΠΑ, που με την πάροδο των χρόνων έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της.

propoli

Η πόλη Cerro Gordo, όπως αποκαλείται στα αγγλικά, βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Περιφραγμένη από τα όρη Inyo, ενώ όπως φαίνεται και από το βίντεο, η πόλη έχει κυριολεκτικά απομονωθεί από τον υπόλοιπο πολιτισμό.

Ο Παχύς Λόφος, έχει συνολικά έκταση 300 στρεμμάτων, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ορυχεία και 22 κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα ξενοδοχείο, ένα παρεκκλήσι, ένα μουσείο αλλά και καταφύγιο.

Η ιστορία της πόλης

Η ιστορία της πόλης ξεκινά όταν μετακόμισαν εκεί οι πρώτοι Μεξικανοί χρυσωρύχοι νότια της Σιέρα Νεβάδα, οι οποίοι της απέδωσαν και το όνομά της. Το 1865, η πόλη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, όταν ξεκίνησε η δραστηριότητα ενός ορυχείου σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, η ακμή της πόλης δεν κράτησε για πολύ. Μια καταστροφική φωτιά που έπληξε τη πόλη το 1880 στάθηκε η αιτία για να ερημώσει.

Η πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκεται υπό την κατοχή πλούσιων ιδιωτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Los Angeles Times» ο τελευταίος ιδιοκτήτης της πόλης ήταν ο Μάικλ Πάτερσον, ενώ τώρα η οικογένεια που την κατέχει έχει «κρεμάσει» πωλητήριο.

Loading